În multe sate din Maramureşul istoric nu există creştini evanghelici şi nicioadată nu a fost organizată o evanghelizare. În viziunea noastră sunt aceste sate care dorim să le câştigăm pentru Hristos. În biserica penticostală din satul Berbeşti o soră originară din satul Slătioara mi-a spus că sunt aproape 60 de ani de când s-a convertit şi se roagă ca în satul ei natal sa fie întemeiată o biserică evanghelică. Ea mi-a spus că are mulţi prieteni buni acolo şi m-a provocat să mergem într-o seară la câţiva prietei care sunt martori ai lui Iehova. Am ajuns chiar la întâlnirea lor unde am fost foarte bine primiţi şi la sfârşitul programului mi s-a alocat un timp pentru predica care am pregătit-o. Nu mi s-a părut nimic neobişnuit în timpul predicării, doar că după ce am terminat am avut o discuţie foarte frumoasă, după care ne-am despărţit. În anul trecut în campania de evanghelizare am avut pe listă şi satul Slătioara unde la şcoală am avut întâlnirea la care au participat zeci de oameni. Acolo am fost abordat de un bărbat care mi-a spus că el mulţi ani a fost martor al lui Iehova însă la predica care am ţinut-o la adunarea lor în anul 2011 s-a întors cu adevărat la Hristos şi a început să frecventeze biserica penticostală din satul vecin.

Acest frate a fost mişcat de Duhul Sfânt şi a luat o casă veche în chirie şi acolo împreună cu alţi localnici ajutaţi de câţiva fraţi se adună în fiecare săptămână. Anul acesta câteva persoane au primit botezul în apă. M-am bucurat mult de această lucrare şi am dat slavă Domnului. Aşa a început mişcarea penticostală din localitatea Slătioara judeţul Maramureş. Anul acesta în campania de evanghelizare organizată la jumătatea lunii iunie din cele 5 localităţi evanghelizate am avut o întâlnire şi în această localitate iar Duhul Sfânt a mişcat adunarea şi două persoane s-au hotărât să primească pe Domnul şi botezul în apă. În localităţile Budeşti şi Sat Şugatag am avut două mari evanghelizări la care au participat foarte mulţi oameni. La Budeşti primarul care este foarte bun prieten cu preotul ortodox nu a vrut să ne dea în chirie căminul cultural şi s-a creat o mare opoziţie spirituală, dar asta nu ne-a împiedicat să nu organizăm evanghelizarea. Domnul ne-a călăuzit şi am fost primiţi în curtea unei familii unde am ţinut întâlnirea. Împreună cu echipa am mers din casă în casă şi am predicat oamenilor cuvântul lui Dumnezeu şi mulţi au primit cuvântul Domnului. La evanghelizarea publică au venit mulţi oameni care au fost atinşi de puterea Duhului Sfânt şi ne-au transmis să îi mai vizităm.

Apoi în Sat Şugatag din nou am mers din casă în casă doi câte doi şi le-am predicat oamenilor pocăinţa, ne-am rugat împreună cu ei şi cu mare bucurie au primit cuvântul Domnului. Când am avut evanghelizarea publică au participat în jur de 150 de oameni care au fost atinşi de puterea Domnului. La aceste întâlniri s-a distribuit şi literatură creştină. Ne rugăm ca Domnul să scoată misionari care să continue lucrarea mai departe!