Primul proiect de misiune din acest an a fost în orașul Podul Iloaiei din județul Iași. Aici, în iarnă, ne-am rugat ca în ziua în care vom intra în oraș să găsim un local în centru pentru închiriere. Dumnezeu ne-a ascultat așa cum ne-am rugat. Podul Iloaiei este un oraș neevanghelizat. Aproximativ 9.500 de locuitori trăiesc departe de adevărul Evangheliei.

Dumnezeu ne-a ajutat și în luna mai, am închiriat un local în centrul orașului și am început slujirea săptămânală, prin familia de misionari care slujește acolo. În perioada 30 mai–3 iunie am organizat campania de evanghelizare la care au participat aproximativ 40 de tineri. S-a împărtășit Cuvântul lui Dumnezeu la câteva sute de oameni din oraș și totodată au fost distribuite 600 de Biblii.

Diavolul ne-a stat împotrivă din prima zi cum am venit. Preoții ortodocși și cel catolic au fost foarte furioși și deranjați de misiunea noastră și zilnic au agresat verbal pe tinerii din echipa noastră, cerându-le să plece și să nu mai facă misiune. Într-una dintre zile un preot a agresat fizic pe doi tineri lovindu-i în cap iar pe unul l-a strâns de gât așa încât i-a lăsat urme. Au învrăjbit oamenii împotriva noastră, dar le-am spus că nu vom mai pleca din oraș. În urma acestei acțiuni de evanghelizare s-au predat mai multe persoane care săptămânal participă la slujbele bisericii. S-a început o lucrare frumoasă cu copiii, misionarii noștri dându-și toate eforturile pentru această lucrare.

În urma incidentului cu preoții, prima duminică la slujba bisericii ortodoxe, o femeie din biserică l-a întrebat public pe preot de ce i-a agresat pe tineri. Astfel, la programul de seară, au venit câțiva ortodocși la evanghelizare și au povestit cele întâmplate. Preoții ortodocși în fiecare duminică predică în bisericile lor din oraș împotriva noastră și duc o campanie de denigrare chiar și în liceele publice. Rugați-vă pentru familia Roșu care slujesc ca misionari acolo și pentru locuitorii din oraș să se convertească cu miile.