În perioada 10-16 iulie, cu aproximativ 80 de tineri am slujit în a doua campanie de evanghelizare Holy Fire 2017 în județul Argeș în orașul Ștefănești și comuna Izvoru. În comuna Izvoru au fost organizate trei seri de evanghelizare la care au participat câteva zeci de persoane. Aici de anul trecut se continuă slujirea săptămânală, în localul care s-a cumpărat pentru biserică. Momentan însă suntem în procesul de începere a construcției a unei case de rugăciune. În cele trei zile au fost momente frumoase petrecute în evanghelizare.

În orașul Ștefănești am avut evanghelizări de stradă de la persoană la persoană patru zile, timp în care sute de persoane au intrat în contact cu adevărul. Au fost distribuite multe materiale evanghelistice și aproximativ 500 de biblii. Aici primăria nu a vrut să ne închirieze un teren public pentru montarea cortului în care să avem programul, așa că am montat cortul mare pe un teren particular. În cort am ținut serviciile de evanghelizare patru seri și încă două seri în localul care l-am închiriat pentru biserică. În prima seară de evanghelizare înainte de începerea programului au venit doi preoți ortodocși care ne-au întrebat cu ce drept facem evanghelizarea. Am avut un viu schimb de vorbe cu ei și pe strada unde era amplasat cortul au stat tot timpul programului, oprind pe oameni să vină la evanghelizare. A doua zi preoții ortodocși din oraș au împărțit sute de manifeste împotriva noastră în care scriau că suntem sectă și că nu suntem de la Dumnezeu, iar experiențele penticostale sunt false. Au mers prin parc unde căutau copii cărora le dădeau bomboane și baloane spunându-le să nu vină la întâlnirile noastre. Apoi preoții au chemat poliția să oprească echipele noastre de tineri care evanghelizau pe stradă. În a patra seară de evanghelizare pe strada unde era amplasat cortul nostru au venit 11 preoți cu aproximativ două zeci de persoane să protesteze și să intimideze pe oamenii din oraș să nu vină la întâlnirea noastră. Următoarea seară am fost agresați de viceprimarul orașului care a chemat poliția pe noi, la localul care îl avem închiriat pentru biserică. Agresivitatea a continuat și preoții au pus presiuni pe proprietaru localului care l-am închiriat să ne de-a afară. Ne-am întâlnit cu el și ne-a povestit această situație, deși avem contract pentru doi ani, apoi forțat ne-au dat jos bannerul de pe clădire și la expirarea celor 60 de zile prevăzute în contract, ne-au dat afară din local. Membrii din Holy Fire au avut multe discuții cu preoții cu poliția aproape în fiecare zi; primarul orașului Beclean care a slujit alături de echipa noastră într-o seară a discutat personal cu preoții dar fără nici un rezultat. Astfel întreg orașul a auzit de biserica penticostală și dintre oamenii care au venit la evanghelizări s-au predat aproximativ 10 persoane.

Puterea lui Dumnezeu a fost cu noi și ne-am bucurat pentru că am fost învredniciți să fim vorbiți de rău și să fim prigoniți din pricina cuvântului lui Dumnezeu. Așa a început plantarea bisericii penticostale din orașul Ștefănești. Aici lucrarea continuă săptămânal prin misionarul Holy Fire, Laurențiu Tudorache.