Florin Pop

Biografie

Florin G. Pop s-a născut în Sighetu Marmației pe 8 april 1984. Și-a petrecut copilăria și a urmat școala general în localitatea natală Berbești, Maramureș. A crescut într-o familie de oameni nereligioși și la vârsta de 18 ani are parte de experiența convertirii în timp ce a ascultat cântarea ,,Vrei tu să scapi de păcat sarcină”. În data de 1 iunie 2003 primește botezul în apă și pe 14 iunie trăiește experiența botezului în Duhului Sfânt. În anul 2005 a absolvit Liceului Tehnologic Forestier din Sighet.

Apoi în anul 2009 absolvește Institutul Teologic Penticostal din București și în 2011 Masteratul în Teologie Biblică în cadrul Universității București. În perioada 2008-2012 a lucrat ca misionar în zona Transcarpatia din Ucraina, unde a fondat o biserica din localitatea Glibokii Potik.

În anul 2010 fondează organizația Holy Fire Ministries prin intermediul căreia sunt derulate diverse proiecte misionare naționale și internaționale.

Din anul 2018 este doctorand în cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad, secția Teologie Evanghelică. Este autorul următoarelor cărți: Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?Cum să evanghelizăm pe Martorii lui Iehova și Evanghelizarea modul meu de viață. Deasemenea este autorul mai multor reviste și diverse publicații misionare.

În prezent slujește ca evanghelist în Biserica Penticostală Betleem din orașul Beclean. Este căsătorit cu Estera și împreună sunt binecuvântați cu o fetiță Hadasa și un băiat Neemia.